Appartementsgebouw deels ingestort na zware gasexplosie in Turnhout: eerste slachtoffer gevonden, 8 vermisten

In Turnhout in de Antwerpse Kempen heeft vrijdagochtend een zware gasexplosie plaatsgevonden in een appartementsgebouw in de Boerenkrijglaan. Dat zegt de lokale politie. De ravage is groot. Er is al één slachtoffer gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, nog acht personen zijn vermist. De politie heeft ter plaatse een veiligheidszone ingesteld en vraagt om de omgeving te vermijden.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het getroffen gebouw, dat vier verdiepingen telt, is deels ingestort. Er is al één slachtoffer gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA). Er is ook één schijnbaar ongedeerde persoon gelokaliseerd onder het puin. Nog acht personen zijn «vermist», maar het is niet bekend of zij op het moment van de feiten thuis waren. Het medisch interventieplan is van kracht in Turnhout en er zijn medische en andere hulpdiensten opgeroepen van verschillende omliggende zones.

De politie vraagt om de omgeving van de Boerenkrijglaan en de Steenweg op Gierle te vermijden om de hulpdiensten alle ruimte te geven die ze nodig hebben bij hun interventie. De Lijn laat weten dat door het incident verschillende bussen moeten omrijden. Lijnen 2, 210, 212 en 431 volgen een omleiding via de Ring en de Merodelei en bedienen de haltes tussen de Boerenkrijglaan en de Markt niet.