Belg Théo Hayez was volgens opsporingsprogramma niet alleen bij zijn verdwijning

Een Australisch onderzoeksprogramma vermoedt dat de Belg Théo Hayez niet alleen was toen hij eind mei 2019 verdween in het Australische Byron Bay. De makers van het programma leggen ook een link tussen de verdwijning van Hayez en die van een 42-jarige vrouw.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De onderzoekers van het Australisch programma ‘Under Investigation’ onderzochten de beschikbare gegevens en de geografische locatie van de gsm van Hayez. De locatiegegevens daarvan tonen nu aan dat zijn gsm nog enkele dagen na zijn verdwijning van plaats veranderde terwijl Hayez vermoedelijk die dan al niet meer bij zich had. “Wij zijn er vrij zeker van dat er een of meer mensen waren die Theo die nacht had kunnen ontmoeten”, verklaarde Jean-Philippe Pector, de peter van Hayez, in het programma.

Het onderzoeksprogramma heeft ook een mogelijk verband gevonden tussen de verdwijning van Hayez en de dood van een 42-jarige vrouw. Zij verdween in oktober 2019 in hetzelfde dorp als Hayez. Begin juni 2020 werden haar stoffelijke resten daar teruggevonden.

Overijsenaar Théo Hayez (18) verdween in de nacht van 31 mei 2019 in het Australische dorpje en surfparadijs Byron Bay. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Hayez was er sinds 2018 op vakantie en zou begin juni 2019 terug naar huis komen.

Verder onderzoek

De Australische politie heeft het onderzoek van deze verdwijning nu overgedragen aan een onderzoeksrechter in New South Wales. Die moet nu verder nagaan wat de precieze oorzaak zou kunnen zijn. Op 1 oktober staat de eerste hoorzitting gepland en tussen 29 november en 10 december vindt dan het echte onderzoek plaats. Op dat laatste zal onder meer het bewijsmateriaal van ‘Under Investigation’ worden voorgelegd aan de rechter.