«Belgische toeristen in Sicilië varen over duiker en stoppen niet om gewonde man te helpen»

Twee Belgische toeristen worden verdacht van ernstige slagen en verwondingen bij een aanvaring met een duiker voor de kust van Sicilië. Dat melden lokale media. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op aan zijn benen, maar is aan de beterhand.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 61-jarige duiker was zaterdagochtend onder water aan het vissen voor de kust van Cefalù, in de provincie van Palermo. Op een bepaald moment kwam het tot een botsing met een boot. Door de propellers van de motor van de rubberboot liep het slachtoffer ernstige verwondingen op aan beide benen. Bovendien stopte de boot volgens de carabinieri niet om hulp te verlenen.

Al snel konden de speurders twee Belgische toeristen als verdachten identificeren. Een 40-jarige vrouw zou met de boot gevaren hebben, terwijl een 51-jarige man de eigenaar van het vaartuig zou zijn. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor ernstige slagen en verwondingen en voor het niet-naleven van de veiligheidsvoorschriften op het water.

Open breuken

Het slachtoffer, een ingenieur en professor aan de universiteit, werd met open breuken overgebracht naar het ziekenhuis van Cefalù. Na enkele dagen mocht hij intensive care verlaten, maar hij moet op de afdeling Orthopedie nog verder herstellen van de gevolgen van het ongeval.