Besparen op maandelijkse kosten? Overstappen naar sim only kan veel schelen

Veel Nederlanders hebben momenteel te maken met stijgende kosten. Denk aan de kosten voor energie, benzine en boodschappen. De inflatie is in jaren niet zo hoog geweest als deze momenteel is.

Natuurlijk kun je minder lang onder de douche gaan staan en de auto wat vaker laten staan om de kosten te drukken, maar ook op andere vlakken is geld te besparen. Denk bijvoorbeeld aan je mobiele telefoonabonnement.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Wat is een sim only abonnement?

Commercials op televisie en radio hoor je de term sim only steeds vaker terugkeren, maar wat is het nu eigenlijk? Een sim only abonnement is niet meer dan een mobiel abonnement zonder een toestel. In het verleden waren abonnement en toestel vaak aan elkaar gekoppeld. Dat is nu niet meer het geval, eigenlijk heeft iedereen dus een sim only abonnement.

Toch is er nog een grote groep mensen die een telefoon van de provider afnemen. Ze betalen dan een maandelijks bedrag voor het sim only abonnement en betalen daarnaast een bedrag voor het toestel, als ware een koop op afbetaling dus. In het verleden waren deze 2 bedragen niet uitgesplitst van elkaar en was het voor consumenten dus onduidelijk hoeveel ze maandelijks voor het toestel moeten betalen en hoeveel voor het abonnement.

Telefoon nog in goede conditie?

Veel providers zullen contact met je opnemen als je huidige abonnement bijna afloopt. Je kunt dan weer een nieuw toestel uitzoeken en kunt daar weer maandelijks voor gaan betalen. Op zich is het voor veel consumenten een goede manier om een nieuwe telefoon te kopen, zo hoeven dan niet eerst te sparen voor het toestel.

Maar als je geld wilt besparen op maandelijkse basis kun je er ook voor kiezen om geen nieuw toestel te nemen. Dat scheelt al snel enkele tientjes per maand. Als je huidige toestel nog in goede conditie is, dan is dit zeker een goede manier om geld te besparen.

Ook kun je kijken of het eventueel interessant is om over te stappen naar een andere provider. Zo zijn er diverse budget sim only providers die goede aanbiedingen hebben. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een onbeperkt internet met verschillende providers. Als je nu vaak over je bundel heen gaat kan dat mogelijk ook een besparing opleveren.