Binnenkort nog sneller met de trein naar Londen dankzij gezichtsherkenning?

Spoorreizigers hoeven binnenkort bij Eurostar in Londen mogelijk geen ticket- en paspoortcontrole meer te ondergaan. Het bedrijf zou in plaats daarvan een scan van hun gezicht nemen ter controle. Vanaf eind november zal Eurostar in het Londense station St. Pancras het systeem van gezichtsherkenning uittesten. Dat meldt het persagentschap Bloomberg vrijdag en is door Eurostar bevestigd aan Belga.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Eurostar zal een aantal klanten vragen om voor hun reis van thuis uit een identiteitscontrole te ondergaan. In het station van St. Pancras zullen ze de ticket- en paspoortcontrole vervolgens mogen overslaan en zal in plaats daarvan een scan van hun gezicht volstaan. Eurostar hoopt het reizen per spoor op deze manier een nog aantrekkelijker alternatief te maken voor vliegreizen tussen Londen en het Europese vasteland.

Een woordvoerster laat weten dat voor de test een beroep gedaan wordt op de iProov technologie. Ook reizigers met bestemming Brussel zullen aan de test kunnen deelnemen. Eurostar heeft geen timing vastgelegd voor een mogelijk bredere uitrol van het systeem van gezichtsherkenning.

Eurostar heeft een moeilijke periode achter de rug door de coronacrisis. Het bedrijf kreeg een reddingspakket ten belope van 250 miljoen pond (zowat 340 miljoen euro) in mei, nadat de inkomsten gekelderd waren ten gevolge van de reisbeperkingen omwille van het virus.