Brit fietste 120 kilometer door Londen in de vorm van een man met snor voor ‘Movember’ (foto’s)

Een Britse man heeft afgelopen weekend 120 kilometer doorheen Londen gefietst. Hij trackte zijn hele fietsritje via Strava waardoor zijn GPS-route de vorm aannam van een man met een snor. De ‘Pedalling Picasso’, ofwel de ‘Trappende Picasso’ wou met die actie geld inzamelen voor ‘Movember’, een maand waarin er extra aandacht gevraagd wordt voor de mentale gezondheid van mannen, zelfmoordpreventie, prostaatkanker en teelbalkanker.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Zo’n drie maanden heeft de Brit Anthony Hoyte nodig gehad om de route uit te stippelen, maar afgelopen zaterdag heeft hij eindelijk 8 uur en 27 minuten lang door Londen kunnen fietsen zodat hij een mooie tekening van een man met een snor kon maken via de GPS- en sportapp Strava.

Hoyte maakt al sinds 2016 tekeningen van een kerstman, hertje of olifant met behulp van de app, wat hem de bijnaam ‘Pedalling Picasso’ opleverde. Speciaal voor ‘Movember’ maakte hij een man met snor, een verwijzing naar de traditie in november waarbij mannen hun gezichtsbeharing een maand lang laten staan.

3925 verloren levens

Hoyte hoopt op die manier 3925 pond in te zamelen, ofwel zo’n 4600 euro. 1 pond staat voor 1 man die zichzelf van het leven beroofde in 2020. «Met het portret wil ik het stigma rond mentale gezondheid uitdagen», vertelt de 53-jarige Hoyte aan The Independent. «Als ik geld kan inzamelen en bewustzijn kan creëren rond Movember door zoiets te doen, vind ik dat geweldig.»