Britse actrice die vier dagen vermist was, is veilig en wel terecht

De Britse actrice Tanya Fear, die in 2018 een eenmalig rolletje had in de iconische Britse tv-serie ‘Doctor Who’ en in 2013 in de blockbuster ‘Kick-Ass 2’, werd vier dagen geleden als vermist opgegeven na haar verdwijning in Los Angeles. Intussen liet haar familie weten dat ze terecht is, veilig en wel. Bij haar verdwijning zou geen sprake zijn van een misdrijf.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het twitteraccount @FindTanyaFear, dat volgens de bijhorende bio beheerd wordt door de familie van de vermiste actrice, meldde dat Fear voor haar vermissing het laatst gespot werd in een groentewinkel aan Santa Monica Boulevard, op een steenworp van de concertzaal Hollywood Bowl. Een agent ging op aandringen van de familie langs bij het huis van Fear, maar trof de 31-jarige actrice niet aan. Een zoekactie door vrijwilligers gisteren in Los Angeles leverde niets op, zo leest een tweet van het account.

Alex Cole, de manager van de actrice, liet aan ABC News weten dat Fear het goed stelde toen hij haar een week geleden voor het laatst zag. «Uiteraard zijn we bezorgd. We hopen dat dit gewoon om een misverstand gaat en ze snel weer terecht is.»

Inmiddels is de actrice weer terecht. Ze stelt het wel. De reden van haar verdwijning is nog niet bekend. «Het is met grote opluchting dat Tanya veilig is teruggevonden door de politie. Ze is ongedeerd, maar uit voorzorg gaat ze ter controle naar het plaatselijke ziekenhuis», zo verklaarde haar familie op Twitter.

Tv-actrice en aspirerende stand-upcomedian

Fear werd geboren in Zimbabwe en groeide op in Londen. In 2013 had ze een kleine bijrol in de bioscoopfilm ‘Kick-Ass 2’. Daarna volgden een resem rollen in Britse tv-series als ‘Endeavour’, ‘DCI Banks’ en ‘Midsomer Murders’. In 2015 verscheen ze in de Frans-Britse zwarte komediereeks ‘Spotless’. Drie jaar later had ze een rolletje in de vierde aflevering van het elfde seizoen van de wereldberoemde Britse sci-fi-serie ‘Doctor Who’. Ze schreef, produceerde en regisseerde drie komische kortfilms, die ze vorig jaar uitbracht. Onlangs besloot ze om haar geluk te beproeven als stand-upcomedian.