CM maakt komaf met «oneerlijke» inschrijvingen voor vakantiekampen

De CM maakt komaf met het tegelijkertijd inzetten van meerdere laptops en smartphones om zo meer kans te maken bij de inschrijvingen van hun Kazou-vakantiekampen. Bij de nieuwe inschrijvingen kun je maar met één laptop of smartphone meer aanmelden per gezin, schrijven de kranten van Mediahuis donderdag.

door
Belga
Leestijd 2 min.

«We proberen een inclusieve organisatie te zijn, en het idee dat mensen met meerdere toestellen extra kans maken om sneller een vakantie te boeken, vonden we niet eerlijk», zegt woordvoerster Florence Slock. In totaal organiseert Kazou 862 verschillende zomerkampen met 40.442 plekken, aldus Slock. Het nieuwe systeem werd in september getest op kleine schaal bij de inschrijvingen voor de wintervakanties.

1 scherm per gezin

«Vanaf zaterdag 7 januari tot een uur voor de inschrijvingen op zaterdag 14 januari kan je met je eigen Kazou-account een wachtrijlink aanvragen voor een boekingsmoment naar keuze», klinkt het bij Kazou. «Zo’n account is gelinkt aan je rijksregisternummer en je kinderen, en per account kun je slechts één zo’n link per boekingsmoment vragen en die zal ook maar op één toestel werken. Op elk extra scherm dat je het probeert, krijg je een foutmelding. Zodra de inschrijvingen openen, kent het systeem je een willekeurig nummer toe in de wachtrij. Het heeft dus ook geen enkele zin om een half uur voor de inschrijving al paraat te zitten.»

Meerdere kinderen inschrijven kan

Wat wel nog kan, is met meerdere ouders tegelijkertijd proberen binnen te raken. Wie eerst is, kan dan ook de bevriende kindjes inschrijven. «Je kan kinderen uit andere gezinnen inschrijven - met een maximum van zes - wanneer die ook gekoppeld zijn aan een Kazou-profiel van die hun ouders», zegt Florence Slock.