CORONA. Duitsland wil mondmasker behouden op openbaar vervoer over lange afstand

De Duitse federale regering is niet van plan de maatregel op te heffen die zegt dat passagiers op treinen of bussen over lange afstand een mondmasker moeten dragen, zo heeft een woordvoerster van het Gezondheidsministerie maandag gezegd. Desgevraagd door het Duitse persbureau DPA zei ze dat de huidige regering tot de relevante wetgeving heeft beslist.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zestien deelstaten kunnen autonoom beslissen al of niet het mondmasker verplicht te maken op het regionaal openbaar vervoer, terwijl de federale regering verantwoordelijk is voor vervoer over lange afstand. De huidige federale wetgeving vereist tot 7 april voor vervoer over lange afstand een FFP2 masker. Minstens één deelstaat probeert de maatregel af te zwakken.

«Mondmaskers hebben aangetoond tegen infectie te beschermen. Wij zouden dit moeten hebben geleerd in het derde jaar van pandemie», aldus de woordvoerster.

De maatregel opheffen in situaties waar mensen opeengepakt zijn zou onverantwoord zijn, zei ze. In het verleden hebben besmettingen de trend gehad te stijgen in de wintermaanden, met alle gevolgen van dien voor ziekenhuisopnames.