CORONA. Ziekenhuiscijfers blijven dalen

De coronacijfers in België blijven gunstig evolueren. Zowel bij het aantal ziekenhuisopnames als bij het aantal opnames op de afdelingen intensieve zorg zet de dalende trend zich voort, zo blijkt vandaag uit het epidemiologische bulletin van gezondheidsinstituut Sciensano.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Van 16 tot 22 augustus werden elke dag 78,1 mensen in het ziekenhuis opgenomen, een daling op weekbasis met 18 procent. Er liggen op dit moment 1.105 mensen met een coronabesmetting in de ziekenhuizen (-17 procent). 71 coronapatiënen verblijven op de afdelingen intensieve zorg (-28 procent), het laagste cijfer sinds begin juli. Dagelijks overlijden wel nog bijna negen mensen (8,9) aan de gevolgen van een infectie. Dat cijfer ligt 7 procent lager dan de week voordien.

Sciensano registreerde tussen 13 en 19 augustus dagelijks gemiddeld 1.704 nieuwe besmettingen, een daling met 21 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Tussen 13 en 19 augustus werden dagelijks ongeveer 7.700 tests afgenomen. Ongeveer een kwart bleek positief. Het reproductiegetal (0,89) blijft onder 1, wat betekent dat de pandemie nog steeds kracht verliest.

Tot en met 20 augustus werden er al 25,8 miljoen vaccindosissen toegediend in ons land, waarvan 7,2 miljoen (eerste) boosterdoses. 587.281 mensen kregen ondertussen al een tweede booster.

Herfstbooster

Vanaf 12 september kunnen Antwerpenaren weer terecht in Antwerp Expo voor een herfstbooster van het coronavaccin. Het vaccinatiecentrum zal acht weken geopend zijn, iedere meerderjarige die dat wenst kan een afspraak maken voor de vaccinatie.

In Antwerp Expo kunnen inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten terecht voor hun vaccinatie. De eerste uitnodigingen voor de nieuwe campagne zijn gisteren verstuurd naar iedereen die al een basisvaccinatie heeft gekregen. In eerste instantie worden inwoners ouder dan 65 jaar, zorgverleners en mensen met verhoogd risico uitgenodigd, daarna krijgen alle andere +18-jarigen hun uitnodiging.