Coronabesmetting binnen koninklijke familie: «Contacten beperken de komende dagen»

Een lid van de koninklijke familie heeft COVID-19 opgelopen. Dat meldt het Paleis donderdag.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koning Filip en koningin Mathilde hebben besloten om hun contacten de komende dagen «uit voorzorg» te beperken, zo luidt het in een persbericht. «Naar aanleiding van een bevestigd Covid-19-geval binnen de Koninklijke Familie hebben Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin besloten om uit voorzorg hun contacten in de komende dagen te beperken, in overeenstemming met de geldende gezondheidsvoorschriften», klinkt het. De activiteiten die deze week en volgende week maandag op hun agenda staan, worden uitgesteld of afgelast.

Koning en koningin niet besmet

Volgens Belga gaat het om een besmetting bij een van de jongste kinderen van het koningspaar. De koning en de koningin zelf ondergingen al een PCR-test, waarvan de resultaten negatief waren.

Activiteiten afgelast

Vandaag stond onder meer een audiëntie op het programma in het kader van het burgerinitiatief ‘Be Heroes’, die dus niet doorgaat. Morgen zou het koningspaar zijn opwachting maken in het Koning Boudewijnstadion bij de start van de Memorial Van Damme, en valt een bezoek van koningin Mathilde aan het Antwerpse ModeMuseum in het water. (BIN, ALG, RHA, GEJ, nl)