CORONACIJFERS. Aantal ziekenhuisopnames neemt weer toe

Het aantal mensen dat met COVID opgenomen wordt in de Belgische ziekenhuizen, is de voorbije week met bijna een vijfde gestegen. Dat blijkt vrijdag uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Tussen 2 en 8 juli werden dagelijks gemiddeld 17,9 mensen met corona opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een stijging met 19 procent in vergelijking met een week geleden. In totaal liggen er nu nog 250 patiënten met corona in het ziekenhuis, wat wel nog altijd een daling is met 9 procent. Er liggen 95 patiënten op de afdeling intensieve zorg (-25 procent).

Meer tests, meer positieve gevallen

Ook het aantal nieuwe besmettingen neemt nog altijd toe. In de week van 29 juni tot en met 5 juli hebben elke dag gemiddeld 628 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is een stijging met 78 procent in vergelijking met een week eerder. Er werden in die periode ook wel 47 procent meer testen afgenomen. De positiviteitsgraad is maar zeer licht toegenomen, tot 1,1 procent.

In diezelfde periode zijn gemiddeld 3,3 mensen per dag overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat is een daling met 8 procent ten opzichte van de week voordien. Sinds het begin van de coronapandemie zijn in België al 25.196 coronapatiënten gestorven.

Tot slot blijkt uit de gegevens van Sciensano dat intussen 7,49 miljoen mensen minstens één prik van een coronavaccin hebben gekregen. Dat stemt overeen met 65,0 procent van de Belgische bevolking. Ook zijn al 4,47 miljoen mensen volledig gevaccineerd.