Dag van de Ambachten: Ontdek welke ateliers je vandaag kunt bezoeken

De Dag van de Ambachten is na de coronapauze van vorig jaar terug. Op zondag 21 november zetten heel wat Belgische ambachtslieden de deuren van hun atelier open voor de vijftiende editie. Vandaag kan je overal in België ateliers bezoeken van ambachtslieden die onder meer juwelen, zeep, koekjes, kostuums of keramiek maken.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Vorig jaar vervelde het eendagsevenement tot een campagnemaand, nu kan het grote publiek opnieuw kennismaken met de knowhow en het talent van de vele Belgische ambachtslieden. Tijdens de editie van 2021 kunnen bezoekers deelnemen aan meer dan 50 verschillende activiteiten. Alleen de meer dan 1.800 ambachtslieden met een wettelijke erkenning kunnen meedoen.

Zo kan je in Brussel ambachtelijke koffie ontdekken bij Corica, een kombuchabrouwerij bezoeken bij Optimist Brew of een kostuumontwerper van Mannenken Pis bezoeken bij Mademoiselle Pétronille. In Ledeberg vlakbij Gent opent een boekbinderij de deuren, in Kluisbergen een vlechtatelier en in Scheldewindeke toont Meneertje Teelepel hoe hij lepels snijdt uit hout. Antwerpen heeft taxidermisten, lampenkapmakers, mandenmakers en een klokkenspecialist.

Om maar te zeggen: er is voor elk wat wils. Via de handige zoekfunctie van de website van het event vind je in een handomdraai alle ateliers in jouw buurt.

Terug van weggeweest

De Dag van de Ambachten wordt georganiseerd met de steun van federaal minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s David Clarinval (MR). «We zijn blij dat de Dag van de Ambachten dit jaar weer terug is», zegt de federale overheidsdienst Economie in een persbericht. «Deze editie kan het grote publiek zich opnieuw onderdompelen in de wereld van de ambachtslieden via bezoeken, demonstraties, proeverijen en praktijkworkshops.»