Dit ligt morgen op tafel bij het Overlegcomité: meer telewerk en nachtleven aan banden

De federale regering zal op het Overlegcomité woensdag voorstellen om telewerk te verplichten gedurende 3 of 4 dagen per week. Dat heeft het kernkabinet maandag beslist, zo bevestigt een bron aan Belga. Kranten Het Nieuwsblad en De Standaard melden dat er ook sprake is van strengere maatregelen in het nachtleven.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Door telewerk deels te verplichten, wil de regering het aantal contacten tussen mensen weer wat beperken om coronabesmettingen tegen te gaan. Momenteel is telewerk aanbevolen.

De expertengroep GEMS had ervoor gepleit om telewerk te verplichten tot Kerstmis, zo bleek eerder op de dag uit een uitgelekt advies. De werkgeversorganisaties lieten daarop weten geen verplichting te willen.

In een reactie op de federale beslissing zegt Hans Maertens, de topman van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, dat vier dagen telewerk «buiten alle proportie» is. «Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de arbeidsorganisatie. Het overlegcomité moet het voorstel van de federale regering woensdag verwerpen», schrijft hij op Twitter.

Volgens De Standaard en Het Nieuwsblad zou het nachtleven niet sluiten. Wel wordt er onderzocht of er bovenop het Covid Safe Ticket ook nog een bijkomende negatieve zelftest gevraagd kan worden aan bezoekers van discotheken.