Eindejaarsvuurwerk in Sydney kan plaatsvinden ondanks besmettingsrecords

Al 17.000 mensen hebben tickets gekocht voor bepaalde uitzichtspunten voor het eindejaarsvuurwerk in het Australische Sydney. Dat ondanks de recordcijfers op vlak van coronabesmettingen in de deelstaat New South Wales.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De Australische stad gaf woensdag details vrij over de show. Voor de uitzichtspunten die de stad beheert, zijn dus al zowat 17.000 tickets verkocht, meldt het Australische nieuwsagentschap AAP.

Zes ton vuurwerk

Volgens een woordvoerder van de stad kan niet voorspeld worden hoeveel mensen ook daadwerkelijk zullen opdagen. Wel zijn vijf van de zes uitzichtspunten van de stad al uitverkocht. Daarnaast zijn nog tickets te koop voor nog eens 25 locaties, met een capaciteit voor bijna 87.000 mensen. Vaccinatie en het gebruik van mondmaskers zal niet worden verplicht, aldus organisatoren, maar wel aangeraden.

Naar verwachting zal tijdens twee voorstellingen, om 21 uur en om middernacht, zowat zes ton vuurwerk de lucht in worden geschoten. Meer dan 25.000 «effecten» worden afgevuurd van de Sydney Harbour Bridge, nog eens 6.000 van onder andere het beroemde Opera House.

Nieuw dagrecord

De Australische deelstaat rapporteerde woensdag nog 11.201 nieuwe besmettingen met het coronavirus, bijna een verdubbeling van het vorige record. De lokale overheid krijgt de toenemende cijfers maar niet onder controle. Mogelijk is de omikronvariant de oorzaak van de sterk toenemende besmettingen.

Voor de pandemie lokte het vuurwerk gewoonlijk ongeveer een miljoen kijklustigen. Vorig jaar was de show beperkt tot de brug en konden enkel mensen van wie het huis, dak of de hotelkamer uitzicht bood over de haven, naar het spektakel kijken. Alle kijklocaties buiten waren immers gesloten.