Erika Vlieghe vindt versoepelingen te snel: «Beter nog mondmasker dragen in winter»

Virologe Erika Vlieghe vreest dat we te snel aan het versoepelen zijn. Ze is van mening dat we bepaalde maatregelen beter blijven toepassen tijdens de komende winter.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Vorige week werden er door het Overlegcomité opnieuw een aantal versoepelingen aangekondigd die ingaan vanaf 27 juni. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 16 juli. Er is nu al sprake dat er dan beslist zou kunnen worden dat alle overblijvende maatregen vanaf 1 augustus losgelaten mogen worden.

Zomer 2022

Virologe Erika Vlieghe vindt dat te snel. Ze raadt aan om alle maatregelen pas los te laten tegen het einde van de zomer van 2022. Dat vertelde ze maandagmorgen in het programma ‘Il faut qu’on parle’ van DH Radio. «Ik begrijp dat het beleid met bepaalde zaken rekening moet houden, maar we zullen blijven wijzen op situaties die niet veilig zijn. We moeten dit virus op een duurzame manier beheersen en niet alleen in de zomer. Ik denk dat we in de winter bepaalde maatregelen zullen moeten heroverwegen, zoals het dragen van een mondkapje en de regels binnenshuis», klinkt het.