European Sleeper hoopt nachttrein naar Barcelona in 2025 te lanceren

«We mikken op het voorjaar van 2025 om een nachttrein te lanceren tussen Amsterdam en Barcelona», met ook stops in Antwerpen en Brussel. Dat zegt het Nederlands-Belgische spoorinitiatief European Sleeper woensdag, daags nadat was bekendgemaakt dat het een van de tien spoorprojecten is die steun krijgen van de Europese Commissie.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na het vertrek in Amsterdam zou de nachttrein richting Spanje ’s avonds nog stoppen in Rotterdam, Antwerpen, Brussel en Rijsel, en ’s ochtends in de Zuid-Franse steden Avignon, Montpellier en Perpignan, en de Spaanse steden Figueres, Girona en Barcelona.

De Europese steun zal European Sleeper helpen «om bestaande hindernissen te overwinnen, zoals capaciteitstoewijzing en de financiering van rollend materieel».

De verbinding met Barcelona moet de tweede nachttreinroute worden van European Sleeper. Op 25 mei start de eerste: Brussel-Amsterdam-Berlijn. De ticketverkoop start op 20 februari. Die verbinding, met ook een stop in Antwerpen, zou in 2024 verlengd worden tot Dresden en Praag.