Fans ongerust over gezondheid Matthew Perry in ‘Friends’-reünie: “Lijkt totaal niet meer op de man die we ons herinneren” (video)

Matthew Perry, die Chandler Bing speelt in ‘Friends’, heeft fans van de populaire show een reden tot zorgen gegeven. De 51-jarige acteur oogt niet bijzonder fris in een nieuw promofilmpje voor de aankomende ‘Friends’-reünie, wat sommigen doet vermoeden dat hij onder invloed is van verdovende middelen.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Het jarenlange geduld van de ‘Friends’-fans wordt binnenkort eindelijk beloond, want op 27 mei komt de langverwachte reünie eindelijk op de buis. Hoewel sommige leden van de wereldberoemde cast er nog exact hetzelfde als vroeger uitzien (geef ons die tijdmachine, Jennifer Aniston), zijn andere duidelijk wat verouderd. Meer dan het buikje van Matt LeBlanc (‘Joey’) valt fans echter de transformatie van Matthew Perry (‘Chandler’) op, en niet in de goede zin.

In een promotiefilmpje van People Magazine blikken de New Yorkse vrienden terug op de sitcom die hun leven veranderde. Een gezellige bedoening, maar Matthew Perry zit er maar verdwaasd bij. Perry staart vaak in de leegte of naar de grond, en wanneer de 51-jarige acteur wel het woord neemt, spreekt hij opvallend traag. Fans maken zich dan ook zorgen dat het niet goed gaat met zijn gezondheid.

Onder invloed

Het is bekend dat Perry een verleden heeft van drugs-, medicijnen- en alcoholverslavingen. Zo geraakte hij na een jetski-ongeluk verslaafd aan de pijnstiller Vicodine, wat hem tijdens de opnames van seizoen 3 tot en met 6 een wandelend wrak maakte. “Ik was er in die periode vaak niet bij met mijn hoofd, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik was volledig van het pad en leefde zeer ongezond”, zei de acteur daarover. Zijn worsteling met verslavingen zorgde ook voor vaak drastisch gewichtsverlies en weer -toename, wat tevens te zien is in ‘Friends’.

Gezien dat verleden vrezen fans van de jaren 90-sitcom dat de bezieler van Chandler Bing hervallen is. “Wat is er met Matthew Perry aan de hand?”, schrijft iemand. “Zijn hele voorkomen baart me zorgen. Zo zou je iemand niet voor de camera moeten zetten, uit zelfbescherming”. Een ander zegt: “Als dit stel daadwerkelijk claimt zulke goede vrienden te zijn, dan moeten ze direct een interventie doen. Want dit ziet er niet gezond uit, hij spreekt alsof hij 'iets' op heeft. Wat pijnlijk om dit zien. Hij is zo'n fijn persoon, maar totaal niet meer de man die we ons van vroeger herinneren.”

Bekijk hieronder de nieuwste trailer voor de reünie, die 27 mei uitkomt op HBO Max.