FEEST. Ancienne Belgique krijgt dakterras en nieuwe concertzaal

De iconische muziektempel Ancienne Belgique krijgt een make-over. Zowel het AB Café als het AB Salon worden verbouwd. Het gebouw in de Steenstraat wordt een ontmoetingsplaats met een nieuw restaurant met groot dakterras en ook een nieuwe, dubbelhoge concertzaal. De AB en de Vlaamse overheid zijn gestart met de zoektocht naar een aannemer.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De concertzaal in het centrum van Brussel bestaat uit een ingesloten bouwblok dat in de 15de eeuw ontstond, nadat verschillende panden werden samengevoegd rond de toen al bestaande spektakelzaal. De hoofdingang bevindt zich op de Anspachlaan, maar aan de Steenstraat heeft het publiek ook toegang tot AB Café en AB Salon. Dat gebouw heeft nood aan een grondige renovatie.

Het blok in de Steenstraat huisvest momenteel het café-restaurant, een intieme concertzaal en een kantoorruimte. Het doel van de renovatie is om dit gebouw te optimaliseren.

Dubbelhoge concertzaal

De nieuwe indeling na de renovatie ziet er als volgt uit: het café op de gelijkvloers blijft behouden, maar wordt volledig opgenomen in de werking van de grote zaal. AB Salon krijgt een nieuwe dubbelhoge ruimte op de eerste en tweede verdieping. Daarboven komt een nieuwe professionele keuken die het grote café/restaurant op de vierde etage zal voeden. De sanitaire ruimte en de voorbereidingsruimte voor de nieuwe groententuin op het platte dak komt op de vijfde verdieping. En helemaal boven, op de zesde verdieping, kunnen bezoekers genieten van het nieuwe dakterras.

Om dat in goede banen te leiden zoeken AB en de Vlaamse overheid nu een aannemer. Nog tot 16 november kunnen offertes ingediend worden.