Foto van Turkse papa die hand van overleden dochter niet loslaat, gaat door merg en been

Een hartbrekende foto van een papa die naast zijn overleden dochter zit, illustreert de wanhoop en machteloosheid na de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. «Je hart breekt in duizend stukjes, wat een oneerlijk leed», klinkt het op sociale media.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Afgelopen zondag werden Turkije en Syrië getroffen door een zeer zware aardbeving die inmiddels al het leven kostte aan meer dan 11.000 mensen. Nu al hét beeld van de vreselijke ramp is een foto van een man, Mesut Hancer, die de hand van zijn 15-jarige dochter Irmak vasthoudt. Het meisje ligt levenloos op haar bed, bedolven onder stukken beton en brokken puin. De Turkse stad Kahramanmaras lag vlak bij het epicentrum van de aardbeving en kreeg het enorm zwaar te verduren.

Nachtmerrie

Op sociale media brengt het tafereel de gemoederen in beweging. «Hier breekt mijn hart van», «De pijn, het verdriet en de leegte in zijn ogen zijn onbeschrijfelijk. De grootste nachtmerrie van elke ouder», «Ik hou het niet droog, wat een verdriet. Je hart breekt in duizend stukjes, wat een oneerlijk leed», klinkt het onder meer.