Gamen enkel iets voor jongeren? Belgische cijfers zeggen iets anders

Belgische gamers zijn gemiddeld ouder dan dat veel mensen zouden gokken. Ongeveer de helft van alle gamers in ons land is tussen 25 en 40 jaar oud. Opvallend is ook dat evenveel vrouwen als mannen aangeven dat ze gamen.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

In België spelen zes op de tien mensen videogames, die tijdens de coronapandemie fors aan populariteit hebben gewonnen. Dat blijkt uit een onlinebevraging die in maart en april bij 3.308 mensen werd uitgevoerd. Hoewel 80% van de -25-jarigen gamet, maken ze maar een vijfde uit van alle Belgische gamers.

De grootste groep gamers is te vinden bij de 25- tot 40-jarigen: ongeveer de helft valt onder die leeftijdscategorie. Zowat een derde van de Belgische gamers is 40-plusser. Daarnaast geven evenveel mannen als vrouwen aan dat ze gamen. Vrouwen spelen bijvoorbeeld wel vaker spelletjes op sociale media, terwijl mannen meer op consoles of de computer gamen.

Gratis games zijn het populairst

Algemeen speelt het grootste deel van de Belgische gamers gratis games op de smartphone of de tablet: 43%. Telkens een vijfde geeft ook aan op de computer of met een console te gamen. Zowat 15% speelt spelletjes op sociale media en 8% gebruikt een draagbare spelcomputer.

De resultaten komen uit een onlinebevraging door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van het reclameagentschap VCTRY.