HOERA. Dit Vlaamse bos wordt halve hectare groter

Het Hallerbos in Halle, vooral bekend om zijn paars bloeiende hyacinten in het voorjaar, wordt een halve hectare groter. Het Agentschap Natuur en Bos zal er 400 nieuwe bomen en struiken aanplanten, goed voor een klein voetbalveld extra bos. Enkele jaren geleden breidde het bos ook al uit met ongeveer 10 hectares.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De extra bomen komen op enkele aanpalende landbouwgronden. Het Agentschap plant bomen en struiken als de wintereik, meidoorn en sleedoorn. Binnen enkele jaren zouden de nieuwe bomen al tot een meter hoogte gegroeid moeten zijn, en zullen ze ook al mooie blaadjes en bloemetjes dragen. «Mensen zullen dus relatief snel plezier kunnen beleven van het nieuw stukje natuur», zegt regiobeheerder Patrick Huvenne van het Agentschap Natuur en Bos.

10% groter

De aanplanting gebeurt in het kader van het Boommarterplan. Bedoeling van het plan is onder meer om het Hallerbos, het Lembeekbos en het Maasdalbos met elkaar te verbinden. Het Hallerbos is de laatste twintig jaar al tien procent groter geworden, goed voor meer dan 1.000 extra voetbalvelden. De volgende jaren komt er zo ook nog vier hectare bos bij.