Horeca Vlaanderen wil 2G-ticket in dansgelegenheden

Horeca Vlaanderen wil de nieuwe maatregelen in het uitgaansleven meteen aanpassen. «De keuze tussen een mondmasker op de dansvloer of een negatieve zelftest blijkt in de praktijk heel moeilijk te werken», zegt CEO Matthias De Caluwe maandag in de Gazet Van Antwerpen. Hij legt opnieuw het 2G-ticket (genezen of gevaccineerd) op tafel, waarbij een negatieve test dus niet meer volstaat. En hij vraagt uniforme regels voor feestzalen, evenementen, danscafés en discotheken.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Nog maar pas dit weekend gingen de nieuwe coronamaatregelen in, waarbij discotheken en danscafés open konden blijven op voorwaarde dat iedereen een coronapas heeft én een mondmasker draagt. Dat laatste kan enkel worden vermeden met een negatieve zelftest die wordt afgelegd aan de deur.

Uniforme regelgeving

Verschillende grote discotheken investeerden de afgelopen week in een overdekte «teststraat». Volgens De Caluwé kostte dat veel geld, terwijl er ook minder opbrengsten waren door de daling van het aantal feestvierders. Bovendien mogen feestzalen niet met zelftests werken en moeten de bezoekers daar dus altijd een mondmasker dragen. Horeca Vlaanderen vraagt daarom de invoering van het 2G-ticket voor danscafés, feestzalen én evenementen.