Jeff Bezos reikt liefdadigheidsprijs van 100 miljoen dollar uit aan Dolly Parton

Countrymuzikant Dolly Parton is geëerd voor haar liefdadigheidswerk door Amazonoprichter Jeff Bezos en zijn partner Lauren Sanchez. Het prijzengeld bedraagt 100 miljoen dollar (rond de 97 miljoen euro) en zal worden uitgereikt aan een organisatie naar Partons keuze. Dat heeft Sanchez verteld tijdens de prijsuitreiking.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Ik zal mijn best doen om goede dingen te doen met dit geld. Bedankt Jef Bezos en Lauren Sanchez», deelde de zangeres en zakenvrouw zondag op Twitter.

De elfvoudige Grammywinnares, die afgelopen weekend nog werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, nam de zogenaamde ‘Moed- en Burgerschapsprijs’ in ontvangst voor haar grote en langdurige inzet. «Wat zij voor kinderen, onderwijs en zoveel andere zaken heeft gedaan, is echt ongelooflijk», benadrukt Bezos.

Fortuin wegschenken

Met de Dollywood Foundation ondersteunt Parton financieel kwetsbare regio’s uit het zuiden van de Verenigde Staten. Vooral ’Dolly Parton’s Imagination Library’ is er bekend. Daarme schenkt ze maandelijks honderdduizenden kinderen een boek, vanaf hun geboorte tot aan de kleuterschool.

Jeff Bezos is met zijn 124 miljard dollar tellende fortuin een van de rijkste mensen ter wereld. Maandag bevestigde hij in een interview met de Amerikaanse zender CNN nog dat hij van plan is een groot deel van zijn fortuin weg te schenken doorheen zijn leven.