Jonge influencer vermist na ‘vanlife’-roadtrip door Verenigde Staten

Een 22-jarige Amerikaanse influencer die met haar vriend op roadtrip was door de Verenigde Staten is als vermist opgegeven. Haar familie sprak de jonge vrouw voor het laatst op 25 augustus.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Gabriella Petito zag haar droom uitkomen toen ze begin juli met haar vriend Brian op avontuur vertrok door de weidse landschappen van de Verenigde Staten. Sinds kort had ze een wit Ford-busje omgebouwd tot een ‘campervan’, die hen van Florida over New York naar Salt Lake City bracht.

Maar twee maanden later lijkt het niet goed te gaan met de jonge influencer. Sinds 25 augustus sprak ze niet meer met haar familie. Volgens de lokale politie is ze voor het laatst gezien in het Grand Teton National Park in de West-Amerikaanse staat Wyoming. Intussen is de witte camper teruggevonden in het natuurgebied.

Vlogs in de canyon

Fox News meldt dat er sinds zaterdag een onderzoek geopend is. “Ik weet niet of ze Grand Teton ooit verlaten heeft”, vertelt Petitos moeder. “Ik kreeg een sms’je van haar de 27e en de 30e augustus, maar ik weet niet of dat het echt zij was die het berichtje verstuurde. Ik heb niet rechtsreeks met haar gesproken.”

Doorheen de hele reis plaatsten Gabriella en Brian verschillende socialemediaberichten over hun vele avonturen in de Amerikaanse canyons en woestijnen. Ze reflecteerden over blootsvoets wandelen, duurzaamheid en kamperen. Aan het begin van hun reis plaatsten ze zelfs een video op YouTube over hun reis en de keuze om de Ford om te bouwen tot bus.

Fox News berichtte dat Gabriellas vriend Brian niet bereikbaar was voor commentaar.