Jonge wolf doodgereden op grens van Oudsbergen met Peer

Op de grens van Oudsbergen met Peer is dinsdagochtend een jonge vrouwelijke wolf doodgereden. De wolvin is overgebracht naar het Natuurhulpcentrum Oudsbergen en wordt daar verder onderzocht.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De dode wolf werd aangetroffen naast de Meeuwerbaan (N719) op de grens van Meeuwen (Oudsbergen) en Peer. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een jonge vrouwelijke wolf, bevestigt Natuur en Bos.

Het gaat wellicht om een van de vijf welpen van dit jaar, aangezien de jaarlingen allemaal mannetjes zijn. «Zij hebben nog weinig ervaring met verkeersdrukte, dus het is plausibel dat het een van die jongeren is», zegt Jeroen Denaeghel, woordvoerder van Natuur en Bos.

Mobiele dieren

Wolven zijn erg mobiele dieren, en hebben daarom een verhoogd risico om in aanraking te komen met ons drukke verkeer, klinkt het bij het Natuurhulpcentrum. «We hebben in Limburg nog prachtige natuur waar heel wat spectaculaire diersoorten zich thuis voelen, zoals de wolvenroedel die zich al enkele jaren in onze provincie heeft gesetteld», gaat het verder. «De aangereden wolf maakt pijnlijk duidelijk dat er bij onze verkeersinfrastructuur nog heel wat werk is om dit soort jammerlijke gebeurtenissen zo veel mogelijk te vermijden.»

Er zou zich nog niemand hebben aangemeld om het ongeval aan te geven. Vorig jaar werden ook al twee jonge wolven doodgereden in Oudsbergen en Hechtel-Eksel. Eind vorig jaar werd nog een wolf aangereden op de N76 in Oudsbergen, maar een zoektocht naar de wolf leverde niets op.