Jongeman gestorven tijdens studentendoop in Gedinne

Een jongeman geboren in 2002 is in de nacht van zaterdag op zondag gestorven tijdens een studentendoop die werd georganiseerd door verschillende hogescholen in de provincie Namen. Dat heeft de procureur des Konings van Namen, Vincent Macq, gemeld.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Bijna 300 jongeren, die ter plaatse overnacht hadden, waren aanwezig in Gedinne. De studentendoop bestond uit een parcours van vijf à zes activiteiten, zo meldt De Morgen. «De jongeman nam hieraan deel», aldus het parket.

Tijdens de studentendoop zelf dronken de studenten geen alcohol. Daarna vloeide de alcohol wel rijkelijk. De jongeman zou toen gedronken hebben volgens getuigen, zo bericht De Morgen nog. «Daarna ging hij slapen en werd niet meer wakker. Zijn vrienden hebben dit de ochtend na de doop ontdekt», vertelt de procureur des Konings Vincent Macq tijdens een persmededeling. «Er waren studenten geneeskunde die hem hebben proberen reanimeren. De hulpdiensten werden verwittigd, maar alle hulp kwam helaas te laat.»

Het labo, de wetsdokter en de procureur des Konings van Namen zijn al ter plaatse gekomen. «Het onderzoek is aan de gang om mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid vast te stellen», aldus Macq. Dinsdag wordt een autopsie uitgevoerd. Tot dan wil de procureur des Konings geen uitspraken doen over de doodsoorzaak.