Julie Van den Steen, Vincent Fierens en Laura Tesoro zijn de gezichten van ‘Rode Neuzen Dag On Tour’

Van 20 tot 26 november zetten VTM-gezichten Julie Van den Steen en Laura Tesoro en Qmusic-presentator Vincent Fierens als vliegende reporters de mooiste acties in de kijker op ‘Rode Neuzen Dag On Tour’. Het drietal doorkruist een ganse week heel Vlaanderen. Ze roepen iedereen op om massaal acties op touw te zetten en zo geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Wie dit jaar een actie organiseert voor Rode Neuzen Dag krijgt de kans om ‘live’ in de kijker gezet te worden en erover te gaan vertellen bij Julie, Vincent of Laura. Iedereen mag zich aangesproken voelen om een actie te organiseren: niet alleen scholen, maar ook verenigingen, families, bedrijven, steden en gemeenten... echt iédereen kan zijn steentje bijdragen.

De Rode Neuzen Dag On Tour zal garant staan voor heel wat muziek, optredens en tal van activiteiten. Tussen 20 en 26 november houdt Rode Neuzen Dag On Tour op verschillende locaties: Roeselaere, Brugge, Gent, Aalst, Sint-Niklaas, Wijnegem, Turnhout, Peer, Hasselt, Tienen, Leuven en Antwerpen. De Rode Neuzen Dag vindt plaats op 26 november in Vilvoorde.

Opbrengst naar leerkrachten

De opbrengst van al deze acties komt terecht in het Rode Neuzen Fonds, wat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Al het geld dat dit jaar ingezameld wordt, gaat naar de ontwikkeling van de Rode Neuzen Academy, een platform waar leerkrachten opgeleid worden tot een ‘Sidekick Sam’, een leerkracht bij wie leerlingen hun hart kunnen luchten en iemand die antennes heeft om problemen tijdig op te merken en die onze jongeren bijstaat, zodat ze leren sterker in hun schoenen te staan.

Rode Neuzen Dag 2021 geeft dit jaar tenslotte een glansrol aan leerkrachten. De coronapandemie en het daarbij horend afstandsonderwijs maakte de afgelopen periode extra duidelijk hoe waardevol een goede band tussen leerlingen en leerkrachten kan zijn. De organisatoren van Rode Neuzen Dag willen hen nog meer versterken in hun rol als sidekick van hun leerlingen. Per school willen ze graag minstens één leerkracht opleiden tot een Sidekick Sam.

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, HLN, Qmusic en Belfius. Wie een actie wil organiseren of een gift wil doen kan hiervoor terecht op de website van Rode Neuzen Dag.