KU Leuven-studenten kunnen boostervaccin in Leuven krijgen

De studenten van de KU Leuven kunnen zich vanaf donderdag 6 januari aanmelden om hun boostervaccin te laten plaats, zelfs als ze niet in Leuven gedomicilieerd zijn. Dat meldt de Leuvense universiteit in een persbericht. Door studenten zo snel mogelijk te vaccineren, wil de KU Leuven de impact op het verloop van de examens beperken.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Alle studenten aan de KU Leuven, ongeacht hun woonplaats of campus, krijgen de mogelijkheid om zich aan te melden voor een boostervaccin in het Leuvense vaccinatiecentrum in de Brabanthal. Na hun aanmelding zal het informatiecentrum van de stad Leuven hen contacteren om een afspraak vast te leggen. De universiteit en de stad willen zo de beschikbare Leuvense capaciteit ten volle gebruiken.

Omikrongolf

«Een versnelling van de boostercampagne is erg belangrijk in de strijd tegen de omikrongolf», aldus rector Luc Sels. «Het is cruciaal dat we nu alle beschikbare capaciteit optimaal benutten. Die capaciteit is er en zullen we gebruiken om de boostervaccinatie van studenten te versnellen.»

«De campagne voor de boostervaccinatie dreigt voor veel studenten pal in de examenperiode te vallen», gaat Sels verder. «Door studenten nu al de kans te geven zich (vervroegd) te laten vaccineren, willen we ook de impact op hun studieplanning beperken. Zeker voor studenten die op kot zitten in Leuven kan het een grote tijdsbesparing zijn om niet naar huis te moeten voor een vaccin.»

Studenten die niet gebruikmaken van dit aanbod, wordt aangeraden zich op QVAX in te schrijven voor een van de reservesloten in hun lokale vaccinatiecentrum.