Leuven maakt kans op Europese prijs voor toegankelijke steden

Leuven is kanshebber voor de Europese Access City Award 2022. Dat heeft de stad woensdag bekendgemaakt. De prijs lauwert steden die een voorbeeld zijn op vlak van toegankelijkheid voor personen met een beperking. Andere steden die nog kans maken op de award zijn Barcelona, Helsinki, Luxembourg, Palma en Porto. De winnaar wordt bekendgemaakt op 3 december, op de Internationale Dag van Personen met een Handicap.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Europese steden met meer dan 50.000 inwoners kunnen meedingen naar de Access City Award. Leuven doet voor de eerste keer mee, en is erg verheugd dat het geselecteerd is bij de laatste zes.

Extra motivatie

«Het is een erkenning dat we de laatste jaren cruciale stappen hebben gezet op het vlak van toegankelijkheid. Het gaat daarbij niet alleen over aanpassingen aan de infrastructuur, maar ook over toegankelijke evenementen en dienstverlening», zegt Lies Corneillie (Groen), schepen van Gelijke Kansen. «Dat we de shortlist halen en dus kans maken op deze award, betekent helemaal niet dat het werk in Leuven af is, integendeel. Deze nominatie is een extra motivatie om te blijven werken aan integrale toegankelijkheid en de rechten van mensen met een beperking.»

Het is de twaalfde keer dat de Europese Commissie de award uitreikt.