Levensgevaarlijk: vrouw ontsnapt op het nippertje aan dood na negeren gesloten overweg (video)

Een vrouw in het Nederlandse Emelo is ternauwernood aan een vreselijke dood ontsnapt nadat ze besloot om de gesloten slagbomen voor een spoorweg te negeren.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De Nederlandse spoorwegbeheerder ProRail deelde de afschrikwekkende beelden van het incident om mensen te sensibiliseren. We zien hoe een vrouw langs de gesloten slagbomen loopt en dan probeert om het station van Emelo te bereiken. Wanneer dat niet lukt, kan ze de aanstormende trein nog maar zeer nipt ontwijken. «We zien nog te vaak mensen langs en op het spoor», schrijft ProRail. «Soms omdat mensen niet weten dat ze gevaarlijk bezig zijn, maar ook dit soort gevallen. Ongelofelijk...»

«Voor machinisten is het ook elke keer weer schrikken. Ze remmen en krijgen van onze verkeersleiding opdracht stapvoets verder te rijden om ongevallen te voorkomen. Alle andere treinen op het traject moeten dan ook langzamer rijden, waardoor veel reizigers te laat op hun bestemming aankomen. Wist je dat ruim één op de drie treinvertragingen het gevolg is van mensen die te dicht op het spoor lopen? Tijd om dat aantal naar beneden brengen.»