Man met mes in Gent had psychische problemen

De man die in het station van Gent-Sint-Pieters de spoorwegpolitie aanviel met een mes en neergeschoten werd, worstelt met psychische problemen. Zodra zijn medische toestand het toelaat, zal hij verhoord worden.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het gaat om een 28-jarige Afghaan. Volgens de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen zijn er voorlopig geen aanwijzingen van een terroristisch motief. "Uit het onderzoek van afgelopen nacht blijken momenteel geen tekenen van radicalisme, wel dat de man kampt met psychische problemen", meldt parketwoordvoerster An Schoonjans. "Het betreft een 28-jarige Afghaanse man die verblijft in Gent, met een verblijfsvergunning."

Uit de eerste beschikbare camerabeelden blijkt dat de man gisterenavond met een mes het station binnenstormde en onmiddellijk uithaalde naar twee agenten van de spoorwegpolitie. De politie schoot de man neer en hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Niet meer in levensgevaar

Er werd tweemaal gevuurd, bevestigt het parket vandaag. De man verkeerde in levensgevaar, maar dat is geweken. "Het onderzoek loopt volop. De verdachte zal van zodra zijn medische toestand dit toelaat, verhoord worden", zegt Schoonjans.

Vermoedelijk zal de man daarna voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Gent, die over zijn aanhouding beslist. Er is een wetsgeneesheer aangesteld, maar mogelijk volgt er ook een onderzoek door een gerechtspsychiater.

Het station Gent-Sint-Pieters is opnieuw volledig toegankelijk.