Mars tegen coronapas: opsporingsbericht voor 19 relschoppers

Het Brusselse gerecht heeft een opsporingsbericht verspreid voor 19 personen die betrokken waren bij de rellen die de mars tegen de coronapas op 21 november ontsierden. Van die 19 personen zijn duidelijke foto’s gemaakt die bij het opsporingsbericht gevoegd zijn. Dat opsporingsbericht is na te lezen op de website van de federale politie.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De manifestatie Samen voor Vrijheid tegen de invoering van de coronapas trok vorige week zondag zowat 35.000 deelnemers. Het grootste deel van hen betoogde in alle rust, maar in de marge van de optocht kwam het tot zware rellen. De politie moest geregeld het waterkanon en traangas inzetten, nadat betogers met vuurwerk of andere projectielen hadden gegooid naar de politie. Daarnaast werden hier en daar containers, vuilbakken en paletten in brand gestoken. Aan de Steenkoolkaai in Brussel werd zelfs een supermarkt geplunderd. De politie is nu dus op zoek naar 19 relschoppers

Opzettelijke slagen en verwondingen

De politie pakte in totaal 45 personen op. In 42 gevallen ging het om een administratieve aanhouding, maar in drie gevallen ging het om een gerechtelijke aanhouding. Een van die drie verdachten werd vrijgelaten, de tweede moet zich volgende week donderdag al voor de correctionele rechtbank verantwoorden. De derde werd onder aanhoudingsbevel geplaatst voor gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan agenten in de uitoefening van hun ambt, maar werd afgelopen vrijdag door de Brusselse raadkamer vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Zo moet de man wegblijven uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en moet hij zich laten begeleiden door een justitie-assistent.