MIVB pakt uit met de eerste elektrische vloot sightseeingbussen

De Brusselse toeristenbussen staan al even stil door de pandemie, maar pikken de draad deze winter opnieuw op. MIVB en RATP Dev pakken uit met de eerste volledig elektrische vloot sightseeingbussen ter wereld.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Met de lancering van de bussen en de Winterpret-kerstmarkt is het duidelijk dat Brussel staat te springen om toeristen te verwelkomen. Deze winter zullen twee elektrische bussen twee routes afleggen waarop mensen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunnen ontdekken. In de zomer van 2022 kan dat worden uitgebreid naar zes.

Milieuvriendelijke bus

«Brusselaars zijn trots om als eersten de volledig elektrische versies van de iconische bussen te kunnen nemen. Iedereen zal ons prachtige gewest kunnen bezoeken in een milieuvriendelijke en stille bus», zegt minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt. «Met deze elektrische vloot voor sightseeingactiviteiten zetten we opnieuw een stap vooruit in ons ecologisch engagement», zegt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

De uitbating van de toeristische hop-on-hop-of-bussen werd toevertrouwd aan Toothbus, een dochteronderneming van RATP Dev. Tootbus is ook een nieuw online platform, met mobiele diensten en een app. Je kan het traject van de bussen live tracken, podcasts beluisteren en je vindt er een schat aan informatie over de bezienswaardigheden.