Na Amazon en Meta ook grote ontslagronde bij Spotify

Muziekstreamingdienst Spotify Technologies gaat deze week banen schrappen, om zo de kosten te verlagen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Daarmee volgt Spotify andere techbedrijven zoals Amazon, Microsoft, Google-moeder Alphabet en Facebook-eigenaar Meta Platforms, die ingrijpen in het personeelsbestand vanwege de afzwakkende economie en lagere advertentie-inkomsten.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is niet bekend hoeveel banen er gaan verdwijnen. In oktober schrapte Spotify al bijna veertig banen bij de podcaststudio’s Gimlet Media en Parcast. De van oorsprong Zweedse onderneming telt momenteel circa 9.800 werknemers.

Op de aandelenbeurs in New York kelderde het aandeel Spotify vorig jaar met twee derde in waarde, door zorgen bij beleggers over de kostbare investeringen die het bedrijf heeft gedaan in podcasts. Die investeringen zorgen nog voor onvoldoende rendement, aldus kritische aandeelhouders.

Nog meer banen geschrapt

Microsoft maakte vorige week bekend 10.000 banen te schrappen en bij Alphabet gaan 12.000 arbeidsplaatsen verloren. Voor Amazon en Meta gaat het om respectievelijk ruim 18.000 en 11.000 banen. Volgens een economisch onderzoeksbureau is bijna 20 procent van de Amerikaanse bedrijven van plan de komende maanden banen te schrappen om zo kosten te verlagen.