Na de deelstep: Nederlands bedrijf brengt 500 elektrische deelscooters naar Brussel

Het Nederlandse deelscooterplatform GO Sharing komt naar Brussel en voorziet meteen 500 elektrische deelscooters voor de inwoners en bezoekers van de hoofdstad. Daarmee verdubbelt het aantal beschikbare deelscooters in Brussel, zo meldt het bedrijf.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

GO Sharing is de derde speler die in Brussel elektrische scooters aanbiedt, naast Felyx en Poppy. Die laatste twee zijn momenteel goed voor een aanbod van 500 tot 600 e-scooters in de hoofdstad, zegt woordvoerster Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. De uitrol van de scooters van GO Sharing gebeurt gefaseerd met een eerste lading van 250 scooters op 27 oktober en nog eens 250 de week erop.

«Het gebruik van deelscooters als duurzaam alternatief voor voertuigbezit is in Brussel nog niet ingeburgerd omdat het aanbod, ondanks enkele eerdere pogingen van andere spelers, nog erg laag ligt», zegt Yessin Aattache, Country Manager voor België. «Met de 500 elektrische scooters die wij nu plaatsen, zorgen we als eerste speler voor het volume en de spreiding die de Brusselaar nodig heeft om 24/7 een exemplaar te vinden op wandelafstand.» Eerder deed GO Sharing ook al zijn intrede in Antwerpen.

Tot 45 km/uur

De scooters van GO Sharing zullen te vinden zijn in de ruime omgeving van het stadscentrum en in delen van onder meer Elsene en Sint-Gilles. Daarnaast wordt ook een aantal kleinere hotspots bediend, waar de vraag naar deelscooters hoog is. Het gaat dan onder andere om de Heizel, het UZ Brussel en Ter Kamerenbos. In functie van de noden kunnen er tijdelijke of permanente hotspots bijkomen, aldus het deelscooterplatform.

De e-scooters rijden tot 45 km/uur en hebben een autonomie van meer dan 70 kilometer. Ze zijn voorzien van twee helmen en haarnetjes. Gebruikers betalen per minuut (vanaf 23 cent). Alle andere kosten zoals batterijvervanging, onderhoud en basisverzekering zijn in dat bedrag inbegrepen.