Nieuwe campagne spoort mensen aan na te denken voor ze dier in huis halen

Net voor de eindejaarsperiode komt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op de proppen met een campagne die de bevolking moet aansporen om «goed na te denken voor ze een dier in huis halen». Tijdens de feestdagen worden nog altijd weleens dieren als cadeau voor Kerstmis of Nieuwjaar gegeven, en dat terwijl «niet alle kopers en schenkers zich ten volle bewust zijn van de verschillende verantwoordelijkheden die verbonden zijn aan een huisdier», klinkt het bij Weyts.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar alleen als het een doordachte beslissing is», beklemtoont Weyts. «Een dier is geen zak chips die je voor feestavond uit het rek plukt. Bezint eer ge met dieren begint.»

Wie kinderen, familieleden of vrienden een dier cadeau wil doen, stelt zich het best op voorhand enkele vragen, zoals: hebben de nieuwe baasjes wel voldoende tijd om goed te zorgen voor het dier, wat zullen de huisgenoten ervan vinden, kunnen alle kosten betaald worden, wat als de schattige puppy uitgroeit tot een gigantische worstelaar? «Als je doordacht te werk gaat, dan wordt het een feest voor mens én dier», zegt Weyts. «Zoniet wordt het noch voor mens noch voor dier een pretje.»

De campagne bestaat uit een spotje, van de hand van Kenneth Michiels, foto’s van Jimmy Kets en info op de website huisdierinfo.be.