Omstreden Britse influencer Andrew Tate blijft in Roemeense cel

De rechtbank in Boekarest heeft de vraag van de omstreden Brits-Amerikaanse influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan om vrijgelaten te worden, verworpen. Ze worden verdacht van verkrachting en mensenhandel.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eind december had de rechtbank in Roemenië beslist dat de broers van 36 en 34 jaar nog zeker 30 dagen in de cel moeten blijven. De twee gingen daartegen in beroep, maar zonder succes. De rechtbank oordeelde onder meer dat er een vluchtgevaar bestaat.

Georganiseerde bende

Het parket meent dat de twee deel uitmaken van een georganiseerde bende. Er zijn op dit moment zes mogelijke slachtoffers geïdentificeerd. Zij zouden gedwongen zijn tot prostitutie en deelname aan pornografische video’s.

Vrouwonvriendelijk

Andrew Tate telt 4,5 miljoen volgers op sociale media. Hij werd bekend door zijn deelname aan het tv-programma ‘Big Brother’ in 2016, waarbij hij uit de wedstrijd werd gezet nadat op een video te zien was hoe hij een vrouw sloeg.

Op sociale media trok hij vervolgens de aandacht met vrouwonvriendelijke uitspraken. Op Twitter werd hij verbannen, maar na de overname van het platform door ondernemer Elon Musk werd hij daar weer actief.