Onlinegids Rainbowpages verzamelt LGBT+-vriendelijke bedrijven

De LGBTQ+ organisatie Match Belgium lanceert Rainbowpages, een nieuwe onlinegids waar je professionals, organisaties en bedrijven terugvindt die deel uitmaken van de LGBT+-gemeenschap of LGBT+-vriendelijk zijn. Het initiatief kwam tot stand met de samenwerking van Utsopi, de belangenorganisatie van de sekswerkgemeenschap, en krijgt steun van het Brussels gewest.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De doelstelling van Match Belgium is om binnen alle sectoren en beleidsdomeinen meer inclusie en diversiteit rond de beslissingstafels te krijgen. De overtuiging van de LGBTQ+-organisatie is dat diverse en inclusieve teams ervoor kunnen zorgen dat de huidige vormen van discriminatie verdwijnen. Tegelijkertijd moet dit ook leiden tot meer innovatie en sterkere teams die voor meer economische groei zorgen.

Inclusieve en niet-discriminerende werkvloer

Rainbowpages maakt zichtbaar welke organisaties, professionals en talenten LGBT+-friendly zijn of meewerken aan een inclusieve en niet-discriminerende werkvloer. De website helpt mensen ook zoeken naar deze bedrijven. Zo kan een lesbisch koppel die een loodgieter zoekt op Rainbowpages kijken wie de community ondersteunt. Daarnaast wil Match Belgium organisaties stimuleren om een inclusiever beleid te voeren en kan het kruisbestuivingen tussen professionals tot stand brengen.

De website van Rainbowpages werd gebouwd door de visuele artiest Zahra Eljadid. Woensdagavond om 20.30 uur wordt de onlinegids officieel gelanceerd en voorgesteld in de queer kunstgalerij Shame aan de Zavel in Brussel. Professionals, organisaties en bedrijven kunnen zich vanaf woensdagavond ook zelf registreren op Rainbowpages.