OOH. Oekraïense soldaat ziet zwangere vrouw terug na dertig weken dienst (video)

Op Twitter is een aangrijpende video opgedoken van de hereniging van een Oekraïense soldaat met zijn zwangere vrouw. «Dit is waar we voor vechten. Ze hebben elkaar dertig weken niet gezien», luidt het bijschrift van de video.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Zodra de vrouw haar man ziet, rent ze in zijn armen. Verderop in de video breekt ze in tranen uit. «Dit is waar we voor vechten», leest het bijschrift bij de video. «Ze hebben elkaar 30 weken niet gezien.»

De beelden werden gepost door Anton Gerashchenko, adviseur van de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken en zelfverklaarde ‘vijand van de Russische propaganda’. Hij plaatst wel vaker hartverwarmende beelden van reünies van Oekraïense soldaten met hun familieleden op Twitter.

De video is op twee dagen meer dan 35.000 keer bekeken op Twitter. Het filmpje werd oorspronkelijk gepost door de zwangere vrouw zelf, Yanina Sham, op haar Instagrampagina. In een andere post schreef ze: «Ik zal me deze drie dagen altijd herinneren: de eerste is toen de oorlog begon. De tweede is toen je zei dat je me ging beschermen. En de derde is wanneer je terugkomt. L O V E. - Ik wacht.»