Oost-Vlaamse steden en gemeenten schrappen één na één kerst- en nieuwjaarsactiviteiten

Heel wat steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen passen de activiteitenkalender van de komende weken aan of schrappen kerstmarkten om de vierde coronagolf te bedwingen. Van alle Belgische provincies stijgen de coronacijfers in Oost-Vlaanderen het snelst.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In Destelbergen is er dit jaar geen kampioenenhulde, Sintvoorstelling, kerstmarkt en nieuwjaarsdrink. Dat communiceert de gemeente vandaag. Haaltert schrapte gisteren al de activiteiten ‘Warm Haaltert’ op 17 december in deelgemeente Kerksken en de nieuwjaarsreceptie in Heldergem is ook afgelast.

In Wetteren heeft de burgemeester beslist om de nieuwjaarsreceptie die gepland was op zondag 9 januari 2022 af te gelasten en in het programma ’Winter in Wetteren’ zijn een aantal activiteiten geannuleerd. De kerstmarkt die naast een rolschaatspiste zou komen is ook geschrapt.

Verbod op fuiven

Gisteren werd in Oost-Vlaanderen op het hele grondgebied al een verbod op fuiven aangekondigd door gouverneur Carina Van Cauter. Ze rekent op professionele omkadering voor evenementen en in discotheken zodat maatregelen als de mondmaskerplicht worden gehandhaafd.