Oostenrijk hint op lockdown voor ongevaccineerden: «De winter zal oncomfortabel zijn voor ongevaccineerde mensen»

De Oostenrijkse regering heeft donderdag laten verstaan dat het land richting de invoering van een lockdown gaat voor ongevaccineerden. «Het is duidelijk dat deze winter en Kerstmis oncomfortabel zullen zijn voor ongevaccineerde mensen», zei bondskanselier Alexander Schallenberg in Bregenz.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Gezien de voortgang van de vierde golf van coronabesmettingen, kan het een kwestie van dagen zijn voor de ongevaccineerden met strenge lockdowns zullen moeten leven, aldus Schallenberg.

De bondskanselier noemde de vaccinatiegraad van om en bij de 65 procent «beschamend laag» en drong er bij de Oostenrijkers nogmaals op aan om zich onmiddellijk te laten vaccineren.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in Oostenrijk naar een recodniveau gestegen, met 11.975 vastgestelde gevallen in 24 uur.

Sinds maandag zijn in Oostenrijk ook al nieuwe maatregelen van kracht om het toenemend aantal coronagevallen te bekampen. Die maatregelen richten zich op wie er blijft voor kiezen om ongevaccineerd door het leven te gaan. Enkel wie gevaccineerd is (of wie hersteld is van COVID-19) is voortaan nog welkom in restaurants, op sportwedstrijden of in skiliften. Ook in hotels en voor diensten, zoals kappers, geldt deze regel.