Ophef over journaliste die seks heeft tijdens reportage: «Hoort bij de job» (audio)

Een Deense journaliste leefde zich onlangs wel heel erg in tijdens een reportage over een swingersclub. Op een bepaald moment heeft ze seks met een van de mannen en hoor je haar kreunen. «Het was niet gepland en ging heel spontaan», vertelt ze.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Louise Fischer maakte onlangs een reportage over Swingland, een swingersclub in de Deense stad Ishoj. De 26-jarige journaliste deed dat naar aanleiding van de heropening van de club nadat die een tijd dicht moest door de coronamaatregelen.

Lichaam aanraken

De vrouw was urenlang aanwezig in de club en interviewde de gasten. Ze dronk ook samen een glaasje wijn en op een bepaald moment volgde ze de gasten. «Ze namen me mee naar een groot bed in het midden van de kamer. Ze wilden me tonen wat er in een swingersclub gebeurt en vervolgens begonnen ze mijn lichaam aan te raken», vertelt ze in BT.

Vertrouwen winnen

Louise liet zich volledig gaan en had uiteindelijk ook seks met een van de gasten. Haar gekreun is te horen terwijl ze vragen stelt aan de man waarmee ze seks heeft. Achteraf legt ze uit dat ze niet gepland had om deel te nemen aan de seks. «Het ging heel spontaan. Het hoort bij mijn job om inzicht te geven in een wereld waar niet iedereen toegang tot heeft. Het was leuk dat ik hun vertrouwen won door deel uit te maken van hun wereld», legt ze uit.

Verontwaardiging

De reportage werd uiteindelijk uitgezonden op de radio, mét enkele fragmenten waarin de seks te horen was. Niet iedereen vond dat gepast. «Het was gewoon een excuus om seks te hebben. Totaal onnodig», en «Mocht een man seks op de radio gehad hebben, dan had hij het hele land tegen hem», klinkt het onder meer in de reacties.

Toch kreeg Louise ook heel wat steun. «Mensen spraken me aan en zeiden dat ze respect hebben voor wat ik deed, dat het moedig was en dat het goede journalistiek betrof», vertelde ze aan The Copenhagen Post.