Opsporingsonderzoek naar geschorste prof UGent

Het parket van Oost-Vlaanderen is een opsporingsonderzoek gestart in het dossier rond een geschorste UGent-professor die in 2017 grensoverschrijdend gedrag gepleegd zou hebben bij een doctoraatsstudente. Dat vernam Belga.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Rector Rik Van de Walle speelde het dossier vorige week door aan het parket nadat het tuchtorgaan van de universiteit de man - die actief was aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen - vier maanden op non-actief had gezet. Het dossier is inmiddels bestudeerd en naar aanleiding van de verstrekte gegevens is een opsporingsonderzoek gestart.

Dat betekent dat er verdere onderzoeksdaden gesteld zullen worden, zoals het verhoren van getuigen, en bijkomend bewijs wordt ingewonnen.

Vier maanden geschorst

De klacht volgde op een buitenlandse reis in 2017 maar werd door de tuchtraad van de universiteit pas onlangs behandeld. De betrokken professor is vier maanden geschorst en verliest een deel van zijn loon. Hij krijgt een contactverbod tijdens de schorsingsperiode en mag de sites en gebouwen van de UGent niet betreden. Hij verzet zich niet tegen de sanctie van de tuchtraad.

Het parket geeft in het belang van het onderzoek geen verdere commentaar over het opsporingsonderzoek.