Ouders van gewapende tiener vreesden al langer voor hun zoon: «Maar nooit gedacht dat het zó erg zou zijn»

De ouders van de tiener die gisteren voor paniek zorgde in de Kortrijkse Vives-campus wisten dat hun zoon vroeg of laat tegen de lamp ging lopen. «Het gaat al lang niet goed met hem, maar het laatste jaar ging het echt slecht met hem», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Donderdagmorgen werd de Kortrijkse Vives-campus volledig ontruimd nadat er sprake was van een gewapende man in de buurt. Uiteindelijk bleek het om een tiener te gaan, de 18-jarige J.V., die eerder ook rondliep op de campus. Hij werd intussen opgepakt door de politie.

Psychoses door cannabis

Zijn ouders vreesden al langer dat het ooit eens mis zou gaan met hem. «Het gaat al lang niet goed met hem. Cannabis, ja. Hij rookte te veel en kreeg daardoor psychische problemen. Ik wist dat hij in het verleden al eens psychoses kreeg toen hij ermee probeerde te stoppen. Maar het laatste jaar ging het echt slecht met hem», vertelt zijn moeder in Het Nieuwsblad.

Smeken om hulp

Het nieuws sloeg bij de ouders in als een bom. «Al had ik weinig schrik dat hij iemand iets zou aandoen. Zo zit hij niet in elkaar. We hoopten dat hij ooit eens met zijn hoofd tegen de muur zou botsen. Omdat hij dan hulp zou krijgen. Maar zo? Nooit gedacht dat het zó erg zou zijn. Hopelijk krijgt hij nu eindelijk de hulp waar we al zo lang om smeken», klinkt het.

Gevolgen

Het wordt ook voor hen afwachten wat de gevolgen zullen zijn van het hele incident. «Hij heeft gelukkig niemand bedreigd of aangevallen. En het wapen dat hij droeg, was ook geen verboden wapen. Maar we hebben ook gevraagd aan de politie of wij nu voor heel die zoekactie moeten opdraaien. Maar daar konden ze geen antwoord op geven», besluit de moeder.