Parket geeft meer details over doodsoorzaak van Jürgen Conings

Volgens federaal procureur Frédéric Van Leeuw is Jürgen Conings «naar alle waarschijnlijkheid» overleden door zelfmoord met een vuurwapen. Er wordt momenteel nog een autopsie uitgevoerd om de doodsoorzaak te bevestigen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Zondag werd het levenloze lichaam van Jürgen Conings aangetroffen in het Limburgse Park Hoge Kempen. De Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere fietste gisteren vlakbij de plek en rook een vreemde geur. Hij verwittigde het leger en niet lang daarna vonden militairen inderdaad het lichaam van Conings.

Autopsie

Afgelopen nacht zijn wetsdokters aan de autopsie begonnen om onder meer de doodsoorzaak vast te stellen. Wellicht stierf hij door zelfmoord met een vuurwapen. «Vannacht en morgenvroeg volgt er nog een autopsie om de juiste doodsoorzaak te bevestigen die naar alle waarschijnlijk een zelfmoord is met een vuurwapen», vertelde federaal procureur Frédéric Van Leeuw aan TV Limburg.

Lastige omgeving

Hoe lang Conings daar lag, is nog niet duidelijk. Dat hij aangetroffen werd door een toevallige passant en niet door het leger dat al wekenlang naar hem op zoek was, wijt Van Leeuw aan de lastige omgeving. «Hij lag in een zone die nog niet doorzocht was, weliswaar op 150 meter van de plekken waar wij al geweest waren. Het was een heel moeilijke taak voor de ordediensten om hier te kunnen zoeken. We hebben hem gevonden door de weersomstandigheden. (...) We weten niet hoe lang hij daar ligt. Dat zijn een aantal antwoorden die de onderzoekers zullen moeten geven», besluit hij.