President Macron krijgt stevige klap in het gezicht van omstaander (video)

Emmanuel Macron is vandaag door een omstaander in het gezicht geslagen. Dat gebeurde tijdens een bezoek aan een middelbare school in Drôme, een departement in het zuidoosten van Frankrijk. Ondertussen werden twee mannen in verband met het incident opgepakt.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De Franse president Emmanuel Macron is tijdens een bezoek aan een middelbare school in het gezicht geslagen door een man. Dat is duidelijk te zien op beelden die online circuleren. Een woordvoerder van Macron bevestigde het incident, maar sprak eerder over «een poging tot een klap».Het geluid van de klap is nochtans goed hoorbaar in de video.

«A bas la Macronie»

In de clip is te zien hoe een man in de menigte kort enkele woorden wisselt met de president, waarna hij zijn onderarm vastgrijpt en hem in het gezicht slaat. Naar verluidt riep de dader «A bas la Macronie», waarmee hij kritiek uitte over het beleid van Macron. Veiligheidsfunctionarissen schieten meteen in actie en trekken Macron weg. De onbekende dader wordt vervolgens tegen de grond geduwd. Zijn identiteit en motief blijven onbekend. Naar aanleiding van het incident zouden er nu twee mannen gearresteerd zijn. De Franse premier Jean Castex noemde het incident «een belediging voor de democratie», schrijft Reuters.