Proces over aanslagen van 22 maart 2016 kan hervatten op 14 november

Het assisenproces over de terreuraanslagen die op 22 maart 2016 plaatsvonden in Brussel en Zaventem kan op 14 november hervatten. Dat meldt de FOD Justitie vandaag op Twitter.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De eigenlijke start van het proces, die voorzien was voor 10 oktober, werd uitgesteld omdat de individuele glazen boxen voor de beschuldigden moesten worden afgebroken. Op 14 november zal de beklaagdenbox klaar zijn voor het proces, meldt Justitie.

«Dankzij intensieve samenwerking wordt de beklaagdenbox snel aangepast. Zo wordt het uitstel beperkt tot 3 weken.» In de herfstvakantie waren de zittingen sowieso geschorst, zo verduidelijkt de federale overheidsdienst nog op Twitter.

De effectieve datum voor de hervatting van het proces zal door het hof worden bepaald.

Megaproces

Het megaproces over de aanslagen had op 10 oktober in het Justitia-gebouw in Haren van start moeten gaan, met de samenstelling van de jury. Voor de beschuldigden waren in de assisenzaal negen individuele glazen boxen gebouwd, maar op de preliminaire zitting van 12 september had de verdediging opgeworpen dat die box de rechten van verdediging schond. In een arrest van 16 september had het assisenhof de verdediging gelijk gegeven.