Procureur: «Geen aanwijzingen dat Jürgen Conings overleden is»

Tijdens een korte persconferentie benadrukte het federaal parket dat ze er vanuit gaan dat Jürgen Conings nog steeds in leven is. Er wordt momenteel met man en macht gezocht in een nieuw zoekgebied.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Op dit moment zoeken zo’n 300 militairen en 100 agenten naar Jürgen Conings in het Nationaal Park Hoge Kempen, maar deze keer in een gebied ten noorden van de Boslaan in Dilsen-Stokkem. Dat is een ander zoekgebied dan vorig week, toen de zoektocht ten zuiden van dat gebied plaatsvond.

Niet overleden

Procureur Wenke Roggen zei tijdens een korte update dat het parket ervan uitgaat dat Jürgen Conings nog leeft. «We hebben geen aanwijzingen dat de betrokkene zou overleden zijn. Er wordt verder gezocht op basis van allerlei pistes. Ik kan niet verder in detail treden hierover. Vandaag zoeken we in drie zones. We blijven zoeken tot we hem vinden. Het gerechtelijk onderzoek neemt soms enige tijd in beslag», klinkt het.

Raketlanceerders

Militair en terreurverdachte Jürgen Conings verdween anderhalve week geleden nadat hij enkele zware oorlogswapens had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg. Zijn auto werd dinsdagavond teruggevonden aan de rand van het Dilserbos in Dilsen-Stokkem. Daarin werden vier raketlanceerders aangetroffen.