«Queen hielp Andrew met schikking van 12 miljoen pond in zaak Epstein»

De Britse prins Andrew heeft Virginia Giuffre meer dan 12 miljoen pond, omgerekend ruim 14 miljoen euro, betaald voor een schikking. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph. Ingewijden vertellen de krant ook dat zijn moeder, koningin Elizabeth, hem het geld daarvoor heeft gegeven. De deal zou dit weekend zijn gesloten.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Dinsdag werd bekend dat de prins buiten de rechtbank om een «principiële» schikking heeft getroffen met de vrouw die hem burgerrechtelijk wou vervolgen voor drie keer seksueel misbruik toen ze in 2001 17 was. De vrouw zou, volgens de Amerikaanse wet als minderjarige, door de omstreden multimiljonair Jeffrey Epstein zijn «uitgeleend» aan Andrew. De prins heeft dit altijd ontkend.

«Substantiële schenking»

Om hoeveel geld de schikking gaat, is niet gezegd. Wel is gezegd dat de tweede oudste zoon van de Britse koningin een «substantiële schenking» zal doen aan een liefdadigheidsorganisatie van Giuffre (nu 38) ten behoeve van de rechten van slachtoffers van seksueel geweld.

Zoals gebruikelijk is niet bekendgemaakt hoeveel geld Andrew heeft moeten betalen om de misbruikzaak af te kopen. Ook de hoogte van de «forse donatie» die de prins doet aan een organisatie die opkomt voor «de rechten van slachtoffers» is niet officieel bekend.